OKULUMUZ VİZYON VE MİSYON BELGESİ

Okulumuz vizyon ve misyonu paydaşlarımızca oluşturularak güncellenmiştir.

11.01.2023 355

Vizyon

İstiyoruz ki, okulumuz; öğrenmenin bir ihtiyaç olarak görüldüğü, öğrencilerimizin sahip olduğu yetenekler doğrultusunda, akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarılı olduğu, her yönüyle tüm beklentilerin karşılandığı, Uluslararası ve ulusal projelerle kendini gösteren, öğrencilerimizin severek gelip ayrılmak istemeyeceği ve kendilerini güvende hissettikleri bir okul olsun. Yenilikçi, Keşfeden Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Sosyal, Kendini ifade edebilen Vatansever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven, Milli manevi değerlerine bağlı, Geçmişinden kopmadan geleceğe yürüyen Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye' nin önde gelen okulları arasında olmak ve ülkemizin adını uluslararası düzeyde yükselterek söz sahibi yapmaktır.

Misyon

Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle BİZ; Her bir öğrencimizi; Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında yetiştirmek, onlara nitelikli, bilginin, becerinin ve hoşgörünün ön plâna çıktığı eğitim ve öğretim ortamı sunmak, her çocuğun içindeki değerleri ortaya çıkarmak; onları, haklarını koruyabilecek yapı ve donanımda, insan ilişkilerini önemseyip evrensel niteliklerle uyum kurabilen; bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen ve kendine güvenen; Uluslararası ve ulusal projelerde kendini gösteren, çevre bilincine sahip seçkin bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanıyan; güvenli ve başarılı bir eğitim kurumu olmak için VARIZ.