CEP TELEFONU KULLANIMI

CEP TELEFONU KULLANIMI

15.01.2018 417

Öğrenciler cep telefonu, video kamera ve benzeri elektronik aletleri kantin, bahçe, kütüphane dahil okul içinde kullanamazlar. Telefon etmek isteyen öğrenci müdür yardımcılarının veya okul rehber öğretmenlerinin izniyle okulun telefonlarını kullanırlar. Telefonlar sabah birinci zilde uçak moduna alınır veya kapatılır, sınıfta bu amaçla oluşturulmuş dolaba konur; ardından dolap kilitlenir. Birinci derste geç kalan öğrenci sınıfa girdiğinde telefonunu öğretmen masasının üzerine bırakır, birinci ders sonunda bu telefon(lar) da dolaba konduktan sonra anahtar sınıf başkanı tarafından ilgili müdür yardımcısına teslim edilir.
Son dersin son iki dakikasında sınıf başkanı yeniden anahtarı alır ve çıkış sırasında arkadaşlarının telefonlarını aldıklarını son saat öğretmeniyle birlikte kontrol eder. 
Cuma günü bayrak töreni sınıflarda olduğunda bayrak töreninden sonra dolap açılır, bahçede olduğunda öğrenciler telefonlarını alarak bahçeye inerler ancak tören sonuna kadar açmazlar.
Gün içinde spor turnuvası, konferans vs. etkinlik için okul dışına çıkacak öğrenciler okula dönmeyeceklerse telefonlarını müdür yardımcılarının aracılığıyla dolaplardan alırlar. 
Cep telefonu veya benzeri aletler izinsiz olarak fotoğraf ve/veya video çekme amacıyla kullanılamaz. Özel günlerde fotoğraf makinelerinin, video kameraların vb. aletlerin kullanımı müdür yardımcısının iznine bağlıdır.
Öğrenci bu araçlardan birini kullanırken görüldüğünde söz konusu araç alınır ve veliye imza karşılığı teslim edilir.
İnternet'e bağlı olmayan e-kitaplar öğrenciler tarafından teneffüslerde kullanılabilir.
Cep telefonlarının eğitim aracı olarak kullanılması söz konusu olduğunda ilgili öğretmen müdür yardımcısını bilgilendirir. Ardından cep telefonları yeniden dolaba konur.